Figuurtype

Ontdek jouw figuurtype!

De zoektocht naar de perfecte bh en het beste shapewear begint bij het vaststellen van jouw figuurtype en bepalen van de vorm van jouw borsten! Wanneer je deze hebt vastgesteld kan je lingerie en shapewear uitkiezen die jouw sterke lichaamspunten benadrukken. De punten die je juist niet zo mooi vindt aan je lichaam kan je corrigeren met shapewear!

Wij maken onderscheid tussen 5 figuurtypes: De Zandloper - Het Rechte Figuur - De Peer - De Appel - De Aardbei.

figuurtype lingerie advies en styling
figuurtype peer

LINGERIE TIPS VOOR FIGUURTYPE PEER - Draag een bh die de borsten voller doet lijken. Zo komen jouw borsten en heupen meer in evenwicht en creëer je een zandloper figuur.

EFFECTGEBIEDEN SHAPEWEAR - Onderbuik, billen en bovenbenen.

SHAPWEAR TIPS VOOR DE PEER - Accentueer je taille. Draag corrigerend ondergoed wat de onderbuik, heupen en bovenbenen strak trekt. Een corrigerend broekje met pijpjes of corrigerend jurkje is geschikt.

figuurtype zandloper

LINGERIE TIPS VOOR FIGUURTYPE ZANDLOPER  - Draag lingerie die de borsten en billen mooi benadrukt.

EFFECTGEBIEDEN SHAPEWEAR - Taille, billen & bovenbenen. 

SHAPEWEAR TIPS VOOR DE ZANDLOPER - Draag shapewear om de huid strak te trekken en jouw figuur nog meer gestroomlijnd te maken, zoals een corrigerende body of waist nipper.

omgekeerde-driehoek-figuur-lingerie-styling-advies

LINGERIE TIPS VOOR FIGUURTYPE OMGEKEERDE DRIEHOEK - Draag een stevige bh die de borsten goed ondersteunt. Zo accentueer je jouw slanke taille.

EFFECTGEBIEDEN SHAPEWEAR - Taille en heupen.

SHAPEWEAR TIPS VOOR DE OMGEKEERDE DRIEHOEK - Accentueer je slanke taille en heupen. Draag eventueel iets om de huid rondom je benen en buik strak te trekken.

figuurtype recht

LINGERIE TIPS VOOR FIGUURTYPE RECHT - Draag een stevige bh die de borsten mooi naar boven drukt.  Zo wordt jouw taille meer zichtbaar. 

EFFECTGEBIEDEN SHAPEWEAR - Taille en een algeheel gestroomlijnd figuur

SHAPEWEAR TIPS VOOR HET RECHTE FIGUUR - Draag corrigerend ondergoed die de taille accentueert en de huid rondom de buik, heupen en bovenbenen strak trekt. Een corrigerende body, hemd, jurkje of slip kan zorgen voor meer vrouwelijke rondingen.

figuurtype appel

LINGERIE TIPS VOOR FIGUURTYPE APPEL - Draag een stevige bh die de borsten naar boven en voren drukken. Zo accentueer je jouw slanke taille en krijgen je borsten de beste ondersteuning.

EFFECTGEBIEDEN SHAPEWEAR - Buik, rug en taille.

SHAPEWEAR TIPS VOOR DE APPEL - Draag een corrigerende body, hoge tailleslip of waistnipper om je buik in te drukken. Draag eventueel iets om de huid rondom je benen strak te trekken.

de vorm van jouw borsten

Nu je weet binnen welk figuurtype jouw lichaam past is het tijd om te ontdekken welke vorm jouw borsten hebben. Wist je dat borsten je hele leven door veranderen en groeien? Hormonen, zwangerschappen, gewichtsafname of juist toename, de overgang...je borsten veranderen continu. Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van een nieuwe bh goed te kijken of hij jouw oude maat nog steeds de juiste is! Daarnaast kan niet alleen de maat van je borsten zijn veranderd, maar ook de vorm kan veranderen. Ontdek de beste bh voor jouw figuur

zijwaarts-vallende-borst-lingerie-styling-advies

ZIJWAARTS VALLENDE BORSTEN - De zijwaarts vallende borst heeft een ondersteuning vanuit de zijkanten en onder de oksel nodig. Het beste doe je dit met een beugel bh. Afhankelijk van de cup grootte zijn er veel verschillende modellen geschikt. 

GESCHIKTE BH'S VOOR ZIJWAARTS VALLENDE BORSTEN

 • Voor de maximale support kies je voor een full cup bh met 3-delige cup.

 • Een comfort balconnet bh zorgt voor een mooie ondersteuning vanuit de zijkanten en een sexy decolleté.

atletische-borst-lingerie-styling-advies

ATLETISCHE BORSTEN - De atletische borst is wat breder, maar zonder volume. Deze borst gaat meestal gepaard met een aardbei of recht figuur. De omtrek is vaak wat groter in vergelijking met de cup grootte. De borst heeft een brede implantaten.

GESCHIKTE BH'S VOOR ATLETISCHE BORSTEN

 • Bh's met een bredere beugel zorgen voor een mooie vorming van de borst

 • Balconette bh's zorgen voor een mooi rond decolleté.

klokvormige-borst-lingerie-styling-advies

KLOKVORMIGE BORSTEN - Bij klokvormige borsten zit het volume van de borst in het onderste deel. De borst is vaak wat zwaarder en daarom is het kiezen van een goed ondersteunende bh belangrijk. Om een mooi vrouwelijk decolleté te creëren moet de bh voor een mooie opwaartse lift van de borsten zorgen. 

GESCHIKTE BH'S VOOR KLOKVORMIGE BORSTEN 

 • Bh's met beugels geven een goede ondersteuning van de borsten, maar ook een bh zonder beugel kan comfortabel en stevig zijn.

 • Voor de maximale support kies je voor een full cup bh. 

bh voor asymmetrische borsten

ASYMMETRISCHE BORSTEN - Borsten zijn zelden gelijk in grootte. De meeste vrouwen hebben een klein verschil die optisch nauwelijks zichtbaar is. Een aantal vrouwen heeft echter het probleem dat het verschil in grootte dusdanig is dat het terug te zien is in de cupmaat. 

MEEST VOORKOMENDE PASPROBLEMEN BIJ ASYMMETRISCHE BORSTEN - De cup aan de kant van de kleinere borst is niet mooi gevuld (we gaan bij het bepalen van de cupmaat namelijk altijd uit van de grotere borst). 

GESCHIKTE BH'S VOOR ASYMMETRISCHE BORSTEN

 • Bh's met uitneembare cups, om het verschil te compenseren

 • Voorgevormde bh's die het verschil camoufleren.

 • Full-cup bh's die de volste borst netjes inpakken om 'kussentjes' te voorkomen.

ronde-borsten-styling-advies

RONDE BORSTEN / DRUPPELVORMIGE BORSTEN - Hebt u dit borsttype? Dan mag u zich gelukkig prijzen. Deze borst is namelijk perfect rond en stevig. Bij de ronde borst is het borstvolume even groot aan de onderzijde als aan de bovenzijde. Er is geen scheiding of slechts een zeer kleine spleet tussen beide borsten. De borsten zitten dichter bij het midden van de borstkas. Bij de druppelvorm is de borst rond met aan de onderzijde iets meer volume. 

MEEST VOORKOMENDE PASPROBLEMEN BIJ RONDE BORSTEN - Omdat de borsten dicht bij elkaar zitten ligt het middenvoor van de bh niet altijd goed op het borstbeen. 

GESCHIKTE BH'S VOOR RONDE / DRUPPELVORMIGE BORSTEN

 • De pasvorm van de ronde borst is makkelijk. 

 • Voor de maximale support kies je voor een full cup bh. 

 • Ga je voor een sexy uitstraling, kijk dan eens bij de balconnet of deep plunge bh's!

slanke-borsten-lingerie-styling-advies

SLANKE BORSTEN - De slanke, wat slappere borst, heeft losser borstweefsel, waardoor de tepels de neiging hebben om lager te zitten en naar beneden te wijzen. Deze borsten hebben een mooie ondersteunende bh nodig. Afhankelijk van de cup grootte zijn er veel verschillende modellen geschikt. Kies voor een kwalitatief goede bh, deze zorgen voor de beste ondersteuning.

MEEST VOORKOMENDE PASPROBLEMEN BIJ SLANKE BORSTEN - De cups van de bh worden niet zo goed opgevuld of de borst wordt (indien sprake van los vel aan de bovenzijde) al snel over de cups heen gedrukt.

GESCHIKTE BH'S VOOR SLANKE BORSTEN 

 • Bh's die voor een mooie lift van de borsten zorgen, zoals balconette bh's of push-up bh's.

 • Gaat het om een oudere slappere borst, dan is een full cup bh het beste model. 

 • Voor de maximale support kies je voor een full cup bh.