BH Advies

bh advies - modellen & types

Met de juiste bh maak je jouw figuur mooier, vergroot je het draagcomfort en zorg je voor de juiste ondersteuning van je borsten. Er zijn veel verschillende soorten bh's te koop zijn. Daarom is het handig om te weten wat de unieke eigenschappen van de verschillende modellen zijn en op welke manier deze de borsten ondersteuning bieden. Met onze online bh advies kan jij zelf jouw perfecte bh kiezen!

modellen & types bh's

Wij maken onderscheid tussen 4 bh types en meer dan 12 modellen bh's. Welke  bh type of bh model je moet kiezen is afhankelijk van vele factoren zoals bijvoorbeeld de vorm van je figuur, maat en cupmaat, gevoeligheid van de huid, mate van transpiratie en gelegenheid.

In onze webshop kan je door middel van handige filters het gewenste type en model aanvinken, zodat je direct jouw beste bh's kunt selecteren!

bh advies types

Secrets of Scotland's Highland

Een bh met beugels heeft ingewerkte halve maan vormige ijzertjes aan de onderzijde van de bh die onder de borsten vallen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, modellen en van vele verschillende merken.

Voordeel van een beugel bh:

De beugels zorgen voor een extra ondersteuning en separatie van de borsten. Vooral de grotere cupmaten hebben hier veel baat bij.

Nadeel van een beugel bh:

Wanneer de beugels niet perfect om de borst sluiten kan dit voor klachten zorgen. Sommige vrouwen zijn gevoelig voor beugels.

Secrets of Scotland's Highland

Heb je vaak last van beugels in je bh, maar wil je toch een goede ondersteuning? Dan is een bh zonder beugels een goed alternatief. Kies wel voor een goed lingeriemerk, zoals Anita Comfort. Omdat de stevigheid uit de stof en elastieken rondom moeten komen is kwaliteit heel belangrijk om de juiste ondersteuning te krijgen!

Voordeel van een bh zonder beugels:

Een bh zonder beugels heeft een zeer hoog draagcomfort.

Nadeel van een bh zonder beugels:

De bh geeft, door het ontbreken van beugels, iets minder stevigheid vanuit de zijkanten. Hierdoor wordt de boezem wat breder.

Secrets of Scotland's Highland

Een voorgevormde bh (ook wel padded bra) heeft dikkere voorgevormde cups die bol blijven staan wanneer je deze uit doet. 

Voordeel van een voorgevormde bh:

De borsten krijgen een mooie ronde vorm en tepels zijn niet zichtbaar. Dit maakt voorgevormde bh's perfect als t-shirt bh!

Nadeel van een voorgevormde bh:

Een voorgevormde bh is minder geschikt voor een volle boezem. De bovenzijde van de bh is niet flexibel waardoor deze eerder insnijdt aan de bovenzijde van de  borsten.

Secrets of Scotland's Highland

De cups van een niet voorgevormde bh moeten door de borsten zelf gevuld worden.

Voordeel van een niet voorgevormde bh:

Een niet voorgevormde bh sluit beter om de borst heen en geeft de beste ondersteuning vanuit de onderkant en zijkanten van de borsten. De bh is perfect voor de grotere cupmaten.

Nadeel van een niet voorgevormde bh:

Een niet voorgevormde bh moet perfect aansluiten om rimpels te vooromen.

bh-model-advies

Modellen bh's

Nadat je hebt bepaald welke type bh je het liefste draagt (zonder/met beugel, voorgevormd/niet voorgevormd) komt de keuze welk model het meest geschikt is voor jouw boezem.

Bijna elk model bh verkrijgbaar is met voorgevormde cups of met niet voorgevormde cups. Zo heb je Balconnet bh's met voorgevormde cups, maar ook Balconnet bh's zonder voorgevormde cups. Hoewel deze bh's beide 'Balconnet' bh's worden genoemd, is de pasvorm toch behoorlijk anders. Het zelfde geldt voor Full Cup bh's, Plunge bh's enzovoorts.

Wij geven een overzicht van alle verschillende modellen bh's. Klik op het bh'tje voor meer informatie!

bh advies volle cup bh
bh advies bralette bh
bh advies balconette bh
modellen-en-soorten-bh's-advies-wat-is-een-push-up-bh
modellen-en-soorten-bh's-advies-wat-is-een-t-shirt-bh
wat-is-een-plunge-bh-online-advies
modellen-en-soorten-bh's-advies-wat-is-een-goede-strapless-bh
comfort-bh-zonder-beugels
wat-is-een-spacer-bh-online-advies
wat-is-een-goede-sport-bh-online-advies
wat-is-een-minimizer-bh-online-advies
plak-bh-online-kopen