bh maten

bh-maat-opmeten

BH MAAT OPMETEN EN AFLEZEN

Maar liefst 80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh maat. Om een bh online te kopen is het verstandig thuis je maten te meten en deze naast de maattabellen van het bh merk te leggen. Dit vergroot de kans op het bestellen van de juiste bh maat! Passen is uiteindelijk de beste en enige manier om erachter te komen of een bh echt goed zit. Maar welke bh maat of maten moet je bestellen om te passen? 

Ontdek jouw bh maat met de volgende 3 stappen:

  1. Je maten opmeten met een meetlint
  2. Je maten aflezen in een maattabel
  3. Het bepalen van je zustermaten

bh maat opmeten

BH maat opmeten met meetlint

Om erachter te komen wat je bh maat is, kan je gebruik maken van een meetlint.

Je begint hierbij met het meten van de omvang maat. Dit is de omtrek van je borstkas direct onder je borsten. Daarna meet je de omtrek van de borsten op het volste deel van de boezem. De cupmaat wordt bepaald door het verschil tussen de omtrek, gemeten op het volste deel van de boezem, en de omtrek van je borstkas.

Hoe je dit op de juiste manier doet lees je hieronder.

Je maten meten doe je zo!

  1. Je omvang maat meet je door het meetlint direct onder de borsten om je lichaam te sluiten.  Zorg ervoor dat je strak genoeg meet tot aan een normale uitademing. De band van de BH is elastisch en die van de centimeter niet. Het getal dat het meetlint aangeeft is de omvangsmaat.Op de omvangsmaat zit een tolerantie van ongeveer 2,5 cm. Kijk in de BH Omvang Maattabel welke bh omvang jij het beste kiest!
  2. Wanneer je de omvang maat hebt bepaald, trek je het meetlint op het volste gedeelte van je boezem om je lichaam. Het diepste of volste gedeelte van je borsten ligt meestal op of nabij de tepel. Houdt hierbij het meetlint niet te strak, maar ook zeker niet te los en horizontaal om het lichaam. Noteer het aantal centimeters en kijk in BH Cup Maattabel welke cupmaat correspondeert met jouw metingen 

bh-maat-opmeten-met-meetlint
bh omvang maattabel

bh omvang maat aflezen

De omvangmaat wordt bij de Europese maatvoering weergegeven in centimeters. De omvang maten lopen per 5 centimeter.

Heb je je omtrek onder de borst opgemeten, dan kan je in de tabel hiernaast lezen welke omvang correspondeert met jouw meting. Kan je de kleine lettertjes moeilijk lezen? Wanneer je op de foto drukt verschijnt deze groot op je scherm.

bh cup maat aflezen

Aan de linkerzijde van de 'bh cup maattabel' vind je de omvang maten. Jouw omvang maat heb je gemeten onder de borst en in de 'bh omvang maattabel' afgelezen.

Zoek nu - horizontaal op de rij van jouw omvang maat - naar het aantal centimeters dat jij hebt gemeten op het volste deel van je boezem. Kan je de kleine lettertjes moeilijk lezen? Wanneer je op de foto drukt verschijnt deze groot op je scherm. Heb je het gevonden, kijk dan in de bovenste rij naar het cupmaat lettertje dan daarmee correspondeert.

bh maat berekenen

FRANSE, EUROPESE OF USA MAAT BH?

De Franse maat is in feite hetzelfde als de EU-maat, enkel moet je bij de omvang 15 cm optellen. Een EU maat 70 D is bijvoorbeeld een FR maat 85 D.

De US/UK bh omvang maten worden weergegeven in inches. Daarnaast gebruiken ze een ander systeem voor de cup aanduiding. Een europese E-cup wordt aangeduid als een DD-cup, een Europese F-cup is een amerikaanse cupmaat E. Dit is verwarrend en absoluut iets om rekening mee te houden! 

In onze WEBSHOP wordt ALTIJD de EUROPESE maatvoering gebruikt. Ook bij de merken Elomi, Fantasie, Shockabsorber en Freya – welke officieel ook gebruik maken van de UK maatvoering – worden de maten voor u aangegeven in de EU maatvoering.

HOE BEPAAL JE JOUW ZUSTERMATEN?

Zustermaten kunnen van pas komen tijdens het passen van lingerie. Omdat de lingeriemerken en modellen onderling verschillen in maatvoering, pasvorm en flexibiliteit kan je zelden zeggen dat 1 bepaalde maat altijd goed is. Wanneer je bijvoorbeeld altijd D 75 kiest, is het je vast wel eens opgevallen dat die ene bh van dat ene merk toch beter zit dan de D 75 van het andere merk. De ene D 75 valt misschien losser in de omvang dan de andere. En de ene D cup is, qua borstvolume, misschien ook niet de andere D cup.

Het is daarom handig om naast je ‘eigen’ bh maat, ook wat meer te weten over de zogenoemde ‘zustermaten’.  

Is je maat niet beschikbaar of zitten de cups of omvang niet fijn/mooi aangesloten, dan zal je misschien een zustermaat moeten proberen.

De zustermaten van je bh zijn eenvoudig te bepalen. Je neemt als basis je eigen bh maat, die is opgebouwd uit een omtrek maat (cijfer) en een cup maat (letter). Bijvoorbeeld 80 D. Je zustermaten zijn dan 85 C en 75 E.

In het geval dat de cup maat van 80 D goed is kan je de volgende scenario’s krijgen:

  • De omvang is te strak. Je kunt dan de zustermaat 85 C proberen.
  • De omvang is te los. Je kunt dan de zustermaat 75 E proberen.