Tip voor stevige & mooie borsten

 

 

Zorg goed voor je borsten

Dure crème en make-up voor ons gezicht, mooie gel gelakte nageltjes, een gebruinde teint en mooie kleding. Wij vrouwen doen er alles aan om mooi en verzorgd voor de dag te komen. Een goed verzorgt lichaam zorgt voor zelfvertrouwen en een fijn gevoel over jezelf. Toch zijn vrouwen geneigd om hun borsten te verwaarlozen. Zo draagt maar liefst 80% van alle vrouwen een verkeerde bh. In de sportschool werken we, zonder of met sport bh, hard voor een strakkere buik en billen. Maar de borstspier blijft vaak buiten spel. Jammer, want wie wil er nou geen stevige borsten en zo lang mogelijk een mooi decolleté?

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om stevige borsten te behouden.  Wij geven je tips hoe jij langer kan genieten van een mooi vrouwelijk decolleté die gezien mag worden!

 

8 tips voor stevige borsten

Veel dagelijkse activiteiten, zoals de zorg voor de kinderen, werken en sporten, kunnen in meer of mindere mate invloed hebben op de stevigheid van je borsten. Daarnaast zijn borsten gedurende de cyclus constant in beweging en worden ze blootgesteld aan grote (hormonale) veranderingen bij een zwangerschap of gedurende de menopauze. Hoe je borsten veranderen valt niet goed te voorspellen en is afhankelijk van dagelijkse en genetische factoren. Toch zijn er enkele voorzorgsmaatregelen te treffen om jouw borsten en decolleté  zo lang mogelijk mooi te houden. Lees snel onze 8 tips! 

1. EEN GOEDE LICHAAMSHOUDING

Wanneer je grotere borsten hebt ben je geneigd de rug te krommen om je borsten te verhullen. En ook wanneer ze juist kleiner zijn dan je zou willen ga je al snel gebogen door het leven. Toch is het beter om goed rechtop te lopen! Zo komen je borsten beter tot hun recht én lijden ze minder onder de zwaartekracht. Zorg voor stevige rug en buik spieren en ben je bewust van je lichaamshouding.

2. DRAAG EEN GOEDE STEVIGE BH

Een goede bh zorgt voor een goede ondersteuning van je nek en rug. Daardoor is het makkelijker om goed rechtop te lopen zonder pijnklachten. De bh zorgt zo voor een betere lichaamshouding. Daarnaast zorgt een goed zittende bh ervoor dat de zwaartekracht minder zijn werk kan doen. Wanneer je heel je leven goede bh's draagt, blijven je borsten langer stevig en mooi!

3. SLAAP ZONDER BH

Een bh dragen tijdens het slapen zorgt niet voor stevigere borsten. Het is de zwaartekracht die borsten laat hangen en als je ligt heb je hier geen last van. Wanneer je wat zwaardere borsten hebt en gewend bent op je zij te liggen, dan kan je de borsten met een kussentje wat ondersteunen. De beste slaaphouding voor het behoud van stevige borsten is op je rug. 

4. Sproei warm en koud

Douchen met afwisselend warm en koud water stimuleert de bloedcirculatie in je lichaam en borsten. Dit heeft een positief effect op je huid. Deze blijft daardoor steviger en elastisch. Een zogeheten Schotse douche is ook goed om je dag fris en energiek te beginnen, zo kan jij je ochtend fijn beginnen met jouw borstspier oefeningen.

5. Peel en scrub

Om de dode huidcellen te verwijderen en de bloedcirculatie te stimuleren is het goed om de huid van je borsten één maal per week te peilen en scrubben. Gebruik een peeling- of scrubgel onder de douche en smeer deze zachtjes, met cirkelvormige bewegingen, op de vochtige huid. Spoel daarna grondig af met, bij voorkeur, koud water. Je huid blijft zo mooi en zacht!

6. Hydrateer de huid

Water laat je huid uitdrogen. Smeer daarom een lekker verzorgende crème of olie op je borsten en doe dit ook weer met cirkelvormige bewegingen. Deze lichte massage bevorderd wederom de bloeddoorstroming en zorgt voor een strakke stralende huid! Na het scrubben wordt de crème of olie beter opgenomen door de huid. Probeer daarom stap 5 en 6 ten minste één maal per week te combineren.

7. Bescherm je huid tegen UV-stralen

Te veel zon op je huid is slecht voor je huid. Je huid droogt uit, wordt vlekkerig en raakt soms geïrriteerd of verbrand. Vooral de huid op je gezicht, nek en bovenzijde van je decolleté zijn kwetsbaar en worden vaker blootgesteld aan de zon. Smeer daarom elke dag een goede zonnecrème met hoge beschermingsfactor op de huid die blootgesteld wordt aan de zon. 

8. Train je borstspieren

Zwemmen, yoga en roeien zijn sporten waarbij de borstspieren, die onder de borsten liggen, goed worden getraind. Een goed getrainde en sterke borstspier duwt de borsten omhoog en dat resulteert in een strakker en mooier decolleté. Daarnaast zijn er speciale borstspieroefeningen die je ook thuis eenvoudig kan uitvoeren. Oefeningen die je grote borstspier versterken laten je borsten er langer jeugdig uitzien.