Bamboo ondergoed

Het materiaal Bamboo is nieuw en veelzijdig. Met de bamboe vezel kan tegenwoordig zo'n beetje alles worden gemaakt. Bestek, servies, meubels, bloempotten...je kan het zo gek niet bedenken! Zo ook nachtkleding en ondermode. Bamboo nachtkleding en bamboe ondergoed hebben enkele voordelen ten opzichte van katoenen nachtkleding en ondergoed. Lees snel verder!

Wat zijn de voordelen van Bamboo?

  • Bamboo nachtkleding is duurzamer dan katoen. Dit komt omdat bamboe een van de snelst groeiende planten ter wereld is. De plant groeit veel sneller dan katoen en heeft, anders dan katoen, slechts zon en water nodig om te kunnen groeien. Extra bemesting, bewatering en het gebruik van pesticiden is niet nodig en daardoor is de bamboe vezel een stuk duurzamer.
  • Bamboe is zijdezacht om te dragen en heeft een hoger draag comfort dan nachtmode die is gemaakt van katoen. Bamboe nachtkleding heeft een subtiele mooie glans en zeer luxe zijde-look uitstraling. Bovendien is de stof erg makkelijk in het gebruik. Bamboe pyjama's drogen snel, krimpen niet, zijn anti-statisch, kreuken niet (strijken is dus niet nodig) en behouden langer hun kleur dan pyjama's van katoen.
  • Bamboe stof is goed vochtregulerend. In de bamboe vezels zitten microscopisch kleine gaatjes waardoor vocht gedurende de nacht goed geabsorbeerd kan worden. Het vocht dat vrijkomt tijdens het slapen verdampt 70% sneller dan bij katoenen nachtkleding. Nachtkleding van bamboe is daarom fijn ademend en temperatuur regulerend. In de zomer voelt de stof koel aan en in de winter houdt het de warmte juist beter vast. Kies voor de zomer voor een heerlijke Pretty You London bamboe nachtjurkje of bamboe shortama en in de winter voor een comfortabele pyjama of nachthemd.
  • Bamboe heeft de unieke eigenschap van nature anti-bacterieel te zijn. Het weert zelf schimmels af. Hierdoor is het productieproces niet nodig om chemische middelen toe te voegen en dit maakt dat de stof ook hypoallergeen is en extra lang fris blijft!