Waarom een sport bh dragen?

Waarom een sport bh dragen als ik al een gewone stevige bh heb? Dit is een veelgestelde vraag in onze winkel. Sporten en gezond eten zijn tegenwoordig hot topics en het belang van beide wordt door veel mensen steeds meer gezien. We zijn dus allemaal op de goede weg naar een gezonde leefstijl!
Het belang van een goede stevige sport bh wordt daarbij echter wel eens onderschat. Maar waarom is het dragen van een sport bh toch zo belangrijk en wat is nou eigenlijk het verschil met een gewone stevige bh?
anita-active-sport-bh

Wat gebeurt er met je borsten tijdens het sporten?

De borst bestaat uit klierweefsel, bindweefsel en vetweefsel. De huid en de ligamenten van Cooper (kleine bandjes die over de borst lopen) geven de borsten hun stevigheid. De huid en ligamenten kunnen bij onvoldoende steun gaan uitrekken, waardoor deze op den duur hun elasticiteit kunnen verliezen, de borsten gaan hangen en op de huid kunnen strepen (striae) zichtbaar worden.

De borsten worden gedragen door de borstspieren en de rugspieren en zonder goede ondersteuning zullen ook deze, met name bij de grotere cupmaten, zwaarder worden belast.

Tijdens het sporten bewegen de borsten over drie assen, voor-achter, links-rechts en boven-onder.

zonder het gebruik van een goed ondersteunende sport bh is de uitslag of bounce van de borsten bij een D-cup soms wel meer dan 9 cm. Deze bounce geeft niet alleen een onplezierig gevoel, het is ook schadelijk voor de borsten en geeft een onnodige druk op de spieren en ligamenten. Het dragen van een sport bh is dus aan te raden voor het behoud van stevige borsten.
freya-active-sport-bh

wat is het verschil tussen een sport bh en gewone bh?

Het verschil tussen een goede stevige bh en een sport bh zit hem in de manier waarop deze bh de borsten tegen het lichaam aan drukt. Een sport bh drukt de borsten zo veel mogelijk tegen het lichaam zodat deze zo min mogelijk kunnen bewegen gedurende het sporten. Een gewone stevige bh duwt de borsten vanuit de zijkant en onderkant naar voren en scheidt de borsten. Een stevige bh ondersteunt de borsten dus goed en zorgt tot op zeker hoogte dat de bounce gedurende het sporten verminderd. Een sport bh verminderd de bounce echter nog meer doordat deze de borsten tegen het lichaam aan drukt.

In onze webshop vindt je sport bh's voor grote cupmaten en kleine cupmaten van Anita Active, Freya Active, Shockabsorber en PrimaDonna Sport.