Materiaal Viscose

 

 

Viscose ondergoed

Viscose ondergoed draagt heerlijk zacht, heeft een mooie glans en is het perfecte materiaal voor luxueuze topjes tie gezien mogen worden. Door deze prachtige glans wordt viscose ook wel kunstzijde genoemd. De stof wordt veelvuldig gebruikt door ondermode merken en daarbij vaak gecombineerd met andere stoffen (zoals katoen en model), zodat het beste draagcomfort wordt bereikt. Maar wat is Viscose? Lees snel verder!

 

Wat is Viscose

Viscose (aangeduid als VI/CV in het kledinglabeltje) is een half synthetische stof. De vezels zijn afkomstig van een natuurlijke bron, maar het proces waarmee de stof wordt gemaakt worden kunstmatige ingrediënten toegevoegd. De natuurlijke vezels, genaamd cellulose worden gewonnen uit het hout van (naald)bomen. Deze worden vermengt met de synthetische stof koolsofdisulfide, waardoor een dikke vloeibare en stroperige massa ontstaat. Deze wordt door een spindop met fijne gaatjes geperst, waardoor een draad ontstaat. Deze draden worden in een badje van zwavelzuur gelegd en vervolgens nogmaals gewassen om de chemicaliën zo veel mogelijk uit de stof te halen. 

Wat overblijft is een stevige, vormvaste en kleurvaste draad waarvan verschillende kledingstukken, waaronder ondergoed kan worden gemaakt. 

 

Wat zijn de voordelen van Viscose ondermode en nachtmode?

Viscose is een stevige vormvaste stof en daarmee een fijne en duurzame stof om kleding van te maken. Viscose ondergoed blijft mooi van vorm en kleur, zelfs na vele keren wassen! Doordat viscose is gemaakt van een natuurlijke vezel zorgt deze voor een goede vochtregulatie en is de stof ademend en prettig om te dragen op de huid. De kleur vervaagt niet door de toevoeging van chemicaliën.

De stof kan goed gecombineerd worden met andere vezels zoals katoen en modal. Zo kunnen de eigenschappen van de beste materialen zorgen voor ultiem draagcomfort. Met name bij ondergoed, welke direct op de huid wordt gedragen, zijn hoogwaardige kwaliteit en het gebruik van de fijnste stoffen erg belangrijk!

 

Viscose ondermode van de beste merken

Vanwege de voordelen en de mogelijkheid viscose te combineren met andere  fijne stoffen, maken A-merken als Mey en Nina von C. gebruik van viscose bij het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardig ondergoed (waarbij het kruisje overigens wel altijd van katoen wordt gemaakt). Door de synthetische toevoeging wordt een lange levensduur en perfecte pasvorm gegarandeerd. Vorm en kleur blijven perfect, ook na vele wasbeurten! Viscose kan in de machine gewassen worden op maximaal 40 graden. Het beste is om het synthetische of fijne wasprogramma te gebruiken. Het is altijd goed om je kledingstuk binnenstebuiten in de wasmachine te doen. Wij adviseren Viscose ondergoed niet in de droger te doen. Ondergoed slijt er harder door en een droger is niet nodig omdat viscose ook ontzettend snel droogt op een wasrekje. Viscose kreukt helaas wel wat meer dan andere stoffen, maar door de toevoeging van andere materialen is strijken toch vaak niet nodig.