Pasadvies

De Perfecte BH online kopen?

Heb je een mooie BH besteld online? Dan moet je hem natuurlijk thuis nog even goed passen. Maar liefst 8 op de 10 vrouwen draagt de verkeerde bh en dat vinden wij zonde! Veel vrouwen denken dat het vinden van een geschikte bh onmogelijk is en zien de zoektocht naar een goede bh als een kwelling.  Daar willen wij graag verandering inbrengen, want voor elke vrouw is één of meerdere geschikte bh's te vinden. Je moet alleen weten waar je op moet letten en waar je naar moet zoeken. Door middel van onze uitgebreide Advies & Styling pagina en onze Online Pas Advies willen wij je  voldoende kennis mee geven zodat jij ook online de perfecte bh kunt vinden!  

 

Om de perfect passende bh te vinden is het handig om over het volgende iets meer te weten:

  • HOE DOE JE EEN BH GOED AAN?
  • WANNEER ZIT JE BH GOED?
  • WANNEER ZIT JE BH NIET GOED?
hoe-trek-je-een-bh-goed-aan-6-stappen

 

Hoe trek je een bh goed aan?

Dit klinkt als iets wat iedere vrouw zou moeten weten. Toch merken wij in de winkel dat het soms bij het aantrekken van de bh fout gaat:

Een bh lijkt op het oog goed te zitten, maar wanneer de klant haar armen omhoog doet zie je dat de beugels van de bh op de borst zitten. Of een bh lijkt in eerste instantie goed te zitten, maar wanneer de borst vanuit de zijkanten naar voren wordt gehaald wordt de borst aan de voorzijde toch over de bh gedrukt. In onze winkel en paskamer zijn wij erbij om je op deze puntjes te wijzen. Wanneer je een bh online koopt moet je dit thuis zelf in de gaten houden. 

Het op de juiste manier aantrekken van de bh is de eerste stap in de zoektocht naar de perfecte bh.

stap 1

Hoe doe je een bh goed aan stap 1

Doe je armen door de bandjes:

Tenzij je van plan bent een strapless bh te dragen, moet je als eerste stap je armen door je bh bandjes doen. Plaats de bh bandjes vervolgens goed over je schouders. Zijn de bh bandjes te kort, maak ze dan wat langer, zodat je de bh sluiting beter naar elkaar toe kan trekken.

Stap 2

Hoe doe je een bh goed aan stap 2

Ga voor over hangen en schut je borsten naar voren:

Je borsten moeten in de vorm van je beugels of cups vallen. Belangrijk is dat de beugels en/of de onderband onder de borsten op de borstkas aansluiten. 

stap 3

Hoe trek je een bh goed aan Stap 3

  1. Sluit je bh aan de achterzijde:

Sluit je bh op de middelste of uiterste haakjes zodat deze nog strakker kan worden gezet wanneer deze wat uitrekt.

Vindt je het lastig om je bh aan de achterzijde dicht te maken? Maak hem dan aan de voorzijde onder de borsten dicht en draai de sluiting naar de achterzijde. Doe daarna je armen door de bandjes. 

stap 4

Hoe trek je een bh goed aan stap 4

Zorg dat het rugpand van de bh horizontaal over de borstkas loopt:

80% van de stevigheid van de bh komt uit het rugpand. Deze geeft het meeste stevigheid wanneer deze stevig horizontaal om de borstkas sluit. Enige aftekening aan de achterzijde is daarom onvermijdelijk. De bh zit nou eenmaal strakker dan de huid.

Stap 5

Hoe trek je een bh goed aan stap 5

Plaats je borsten goed in de cups:

Het beste doe je ditdoor met je handen je borsten goed in de cups te leggen. Zo zorg je dat je borsten vanuit de zijkanten onder de oksel naar voren worden gehaald en de tepels op gelijke hoogte in de cups zitten. De beugel hoort netjes onder de borst te vallen.

 

stap 6

Hoe trek je een bh goed aan stap 6

Verstel de BH bandjes:

Zorg dat de bandjes nog ruimte overlaten voor 2 vingers. Beide schouderbandjes hoeven niet exact dezelfde lengte te hebben. Je borsten zijn niet precies gelijk in formaat of vorm, dus het ene bandje kan strakker of losser moeten dan het andere. Zorg dat de bandjes comfortabel zitten en niet knellen.

wanneer-zit-je-bh-goed

 

Wanneer zit je bh goed?

Niet iedereen ziet direct wanneer een bh goed zit of niet. Een beetje hulp en kennis is soms prettig. Daarom laten wij je enkele punten zien waar je tijdens het passen op kunt letten. Een kwaliteitsbh bestaat uit meerdere onderdelen. Elk met eigen functionaliteiten. Zo zorgen de beugels van een bh voor een goede ondersteuning van de borsten en een mooie ronde vorm. Een aansluitende middenvoor zorgt voor een scheiding van de borsten.

Wanneer deze onderdelen perfect aansluiten op het lichaam, geeft de bh de best mogelijke steun voor jouw borsten! Wil je weten wanneer je bh goed zit? Lees dan snel verder!

Het rugpand

Wanneer zit je bh goed? Het Rugpand

Het rugpand is de belangrijkste factor voor een perfect passende bh. Het rugpand levert namelijk 80% van de steun. Hoe zorg je dat je rugpand goed zit:

Het rugpand moet stevig, maar niet te strak zitten. Sluit e bh op het middelste haakje. Je moet twee vingers onder het rugpand kunnen steken. Om de borsten te liften is het belangrijk dat het rugpand mooi horizontaal op de rug zit. Als het gewicht van de borsten het rugpand omhoog trekt, heb je een te grote omvangmaat aan.

de beugels

wanneer zit je bh goed? De beugels

De beugels: waar moet je bij de beugels op letten?:

De beugels moeten goed aansluiten op de ribben en mogen niet in de huid onder de armen prikken. Duw bij het middenvoor, onder de cup en onder de oksels zachtjes op de beugels. Geven de beugels mee? Dan zijn de cups te klein of zitten de borsten niet goed in de cups.

 

Het middenvoor

Wanneer zit je bh goed? Het middenvoor

Het middenvoor: Dit is een middenstukje aan de voorzijde, tussen de cups. Hoe moet dit zitten?:

Het is de bedoeling dat het middenvoor goed aansluit op het borstbeen.

Het middenvoor is per model bh verschillend. Zo heeft de full cup bh een hoge middenvoor, die zorgt voor een separatie van de borsten. De deep plunge bh heeft juist een lage middenvoor, die ervoor zorgt dat de borsten naar elkaar toe worden gedrukt,

de cups

wanneer zit je bh goed? De cups

De cups: Deze geven slechts 10% van de steun. Waar moet je bij de cups op letten?:

Al het borstweefsel moet comfortabel in de cup passen. Let erop dat de tepels recht naar voren wijzen, aangezien dit de pasvorm kan beïnvloeden. Als er borstweefsel uit de cup puilt, neem een grotere cupmaat. Zit er juist ruimte tussen de cup en de bovenkant van de borst, dan moet je een maat kleiner of een ander model nemen.

de bandjes

wanneer zit je bh goed? de bandjes

De bandjes: De schouderbandjes zijn elke bedoeld om de cups met het rugpand te verbinden, niet om de borsten te liften. Ze leveren slechts 10% van de steun. Hoe weet je dat de schouderbandjes goed zitten?:

Je moet twee vingers onder de schouderbandjes kunnen steken. Als de bandjes te strak zitten, kunnen ze op den duur in de schouders gaan snijden en sporen nalaten op de huid. Controleer regelmatig de lange van de bandjes. Het is mogelijk dat de regelaars wat verschuiven na enkele wasbeurten.

jouw gevoel

wanneer zit je bh goed? het belangrijkste: jouw gevoel!

Voelt en zit je bh goed en comfortabel? Test het in de paskamer:

Voelt de bh goed? Til je armen een keer op om te kijken of de bh goed op haar plek blijft zitten en buk een keer om te kijken of de borsten in de bh blijven zitten. Doe eventueel even je shirt over de bh om te zien hoe deze onder je kleding vormt.

 

Meest gemaakte fouten bij het kopen van een bh:

Maar liefst 8 op de 10 vrouwen draagt de verkeerde bh maat. Dat vinden wij ontzettend zonde! Hieronder vindt je de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij de aanschaf van een bh:

  1. De meest voorkomende fout die vrouwen maken is dat ze een te grote omtrekmaat kiezen. Als het rugpand stevig maar comfortabel zit en de borsten puilen uit de cups, dan heeft de klant een grotere cup nodig.